Collection: Sirana Stone

Stone sir – Tradicija, kvaliteta i nepokolebljiv duh obitelji Blaić

Na kršu i kamenu iz kojeg svi bježe, obitelj Blaić stvorila je nešto iznimno – Stone sir. Ovaj vrhunski ovčji sir proizvodi se u srcu Dalmacije, u malom selu Nunić kod Kistanja, gdje 550 ovaca dalmatinske pramenke slobodno pase i daje mlijeko vrhunske kvalitete, bez antibiotika i bez pasterizacije.

Blaići nisu krenuli sigurnim putem. Ostavili su konvencionalne karijere i vlastitu ušteđevinu uložili u proizvodnju sira. Danas njihov Šiat odležava 60 do čak 36 mjeseci, dostiže najviše nagrade za kvalitetu, a ekskluzivne serije sira mogu se pronaći samo u odabranim delikatesnim trgovinama i restoranima.

Što Stone sir čini posebnim?

Nepasterizirano mlijeko s vlastite farme – očuvani svi prirodni okusi i benefiti.
Ručno rađena proizvodnja – po staroj, tradicionalnoj recepturi.
Minimalno 60 dana zrenja – a najbolji sirevi odležavaju i do 3 godine.
Autentičan okus Dalmacije – sir koji donosi duh suhozida, ljekovitog bilja i morske soli.

Blaići vjeruju u snagu izvornog, prirodnog i lokalnog – i ne pristaju na kompromise. Svaki kolut sira nosi njihov pečat strasti, rada i vjere da tradicija može biti budućnost.


Sirana Stone