Collection: Destilerija Babic

Cherry on top kao šlag na tortu dobrom društvu

U Križevcima se od nedavno proizvodi prvi hrvatski džin infuziran domaćim trešnjama. Priča je krenula s trešnjikom i voćarstvom, a nastavila se s destilerijom u kojoj su Babići, Andrea i Franjo, spojili voćarstvo i tehnologiju izrade destilata. Franjo je diplomirani agronom smjera voćarstvo, vinogradarstvo i vinarstvo tako da je, iako je godinama profesionalno u drugoj branši, uvijek pratio što se događa na vinskoj sceni. Andrea je pak profesionalno bliže Čehovljevu “Višnjiku” budući da je knjižničarka i profesorica književnosti, no ljubav prema prirodi i obiteljskoj proizvodnji zdravog voća i nju je odvukla u voćnjak s trešnjama.

Cherry on top zlatan na GinIstri

Međunarodno izdanje 3. GinIstra festivala održano je u petak i subotu, 25. i 26. listopada, u Staroj tvornici duhana u Rovinju. Osim 50-ak izlagača koji su pristigli iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Srbije i Slovačke, 3. GinIstru obišlo je i više od dvije tisuće posjetitelja koji su uživali u odličnim pićima i sjajnoj atmosferi. Stručni žiri dodjeljivao je nagrade najboljim ginovima, a Cherry on top izborio se za zlato u najžešćoj konkurenciji destiliranih ginova.

Cherry on top šampion 6. Crospirita

U srijedu i četvrtak, 16. i 17.10.2024. godine u senzornom laboratoriju Agronomskog fakulteta u Zagrebu, održan je 6. CROSPIRIT – međunarodno ocjenjivanje rakija, likera i ginova. Ocjenjivanje je šestu godinu zaredom organizirao Gospodarski list u suradnji s Agronomskim fakultetom u Zagrebu i Prehrambeno – biotehnološkim fakultetom u Zagrebu.

Destilerija Babic